İNŞAAT PROJELERİNDE UYGULAMA AŞAMASI


İNŞAAT

İNŞAAT AŞAMASI

Projeler Bütçe-Kalite-Zamanlama üçgeninde hayata geçirilmelidir. Bu üçgenin herhangi bir ayağında ortaya çıkan bir aksaklık, yatırımcıları ya da müşterileri rahatsız edecek ve kamuoyu önünde projenin prestij kaybına yol açacaktır.



Projeniz için olası dizaynların en iyisini yapmış olduğunuzu düşünün. Uygulama projeleri tamamlandı, yapısal kesitler ve kullanılacak malzemeler belirlendi, finansman sağlandı. Yani helva yapmak için elinizde her şey var. Sıra aksiyon almaya geldi.

Yukarda sıralananları ne kadar iyi yaparsanız yapın; inşaat aşamasını nasıl yönettiğiniz projenizi ortaya çıkaracaktır. İnşaat yönteminin belirlenmesi, ekipman seçimi ve yerleşimi, ekip seçimi, işin sıralaması, kışın yada yazın alınması gereken önlemler, akılcı bir iş programı ve kalite planının oluşturulması, saha mobilizasyonu, anahtar personel seçimi vb. diye hiç bitmeyecek bir liste yapılabilir. İnşaat aşamasının her anında ortaya çıkacak yeni problemler anlık çözümler gerektirecektir.  İnşaat aşamasında yer alan altın unsurlar aşağıdaki gibidir;

v  Proje tespit edilmiş bütçe içerisinde tamamlanmalıdır. Ortaya çıkacak olan her kuruş artış izah edilmesi gereken büyük sorunlar yaratacaktır.

v  Proje gereken kalitede olmalıdır.

v  Proje Planlanan zamanlamada tamamlanmalıdır.

Projeyi Bütçesinde, Kaliteli ve zamanında yapmakla birlikte, iş güvenliğine uygun yapmak da çok değerli bir parametredir. Bu konuda alınacak önlemlerde proje için önemlidir.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ERKEN BETON DAYANIMI SAĞLAMAK İÇİN BETONA YAPILAN KATKI İLAVESİ VE MİX DİZAYN DEĞİŞİKLİĞİ

LİBYA DA BİR SENE